Naar inhoud

Buitenschoolse kinderopvang (BKO)

Gerelateerde info Praktische info

De Buitenschoolse kinderopvang (BKO) is een initiatief van het gemeentebestuur. Het voorziet in pedagogisch verantwoorde kinderopvang voor kinderen van 2,5 jaar tot en met kinderen uit het 6de leerjaar. Dit geldt voor alle onderwijsnetten, voor en na schooltijd en op schoolvrije en vakantiedagen.

De Buitenschoolse kinderopvang streeft naar een gezonde ontwikkeling van het kind, op verstandelijk, sociaal-emotioneel en creatief vlak. De Buitenschoolse kinderopvang wil voor elk kind een reële aanvulling zijn op de opvoeding thuis, een deel van de vrije tijd en een element van sociale opvoeding zijn.

In de locaties van de kinderopvang zijn alle kinderen uit de Aalterse basisscholen welkom. De locaties zijn professioneel uitgerust en hun medewerkers bieden optimale ontplooiingskansen aan voor elk kind. De Buitenschoolse kinderopvang stemt ook zijn dienstverlening af op het aanbod van andere cellen, zoals de cel Sport en de cel Jeugdvoorzieningen.

Inschrijven vakanties

Wil je een plaats in de kinderopvang reserveren tijdens de korte schoolvakanties (herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie) of tijdens de zomervakantie? Geef dan vooraf de opvangdagen voor je kind door. De start van de inschrijvingen zal voor elke vakantie gecommuniceerd worden via deze pagina en in de locaties van de Buitenschoolse kinderopvang. 

Voor de zomervakantie kan je inschrijven vanaf maandag 14 mei 2018.

Inschrijven

 

Een eerste inschrijving gebeurt graag een paar dagen op voorhand, op die manier hebben ouders en kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de opvang, de begeleiding en de verantwoordelijke.

Kennismaken 

Kennismaken kan tijdens het schooljaar, op woensdag tussen 15.30 u en 17.30 u, in: 

Op vrijdag tussen 16.30 u en 17.30 u in:

Tijdens de schoolvakanties of op een ander moment kan je de opvang bezoeken na telefonische afspraak met de coördinator van de BKO (09 374 99 12).

Je inschrijvingsformulier blijft gelden zolang zich geen wijzigingen voordoen. Mochten er toch aspecten veranderen, dan dien je ons op de hoogte te brengen. Wij controleren eenmaal per jaar samen met jou de noodgegevens op je inschrijvingsformulier. Indien er in de tussentijd wijzigingen zijn waarvan de BKO op de hoogte moet worden gebracht, dien je ons hierover te berichten.

Sluitingsdagen en vakantieplanning

De Buitenschoolse kinderopvang is gesloten op zaterdag, zondag en op feestdagen. Andere sluitingsdagen worden schriftelijk meegedeeld aan de ouders. Bekijk bij Downloads de sluitingsdagen en vakantieplanning voor 2018.

Praktisch

Buitenschoolse kinderopvang (BKO)

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00 | 0473 554 503
fax 09 325 22 40
e-mail E-loket

Gerelateerde thema's

Relevante info

Nieuwsberichten

  • BKO Het Lobolleke verhuist naar pastorij

    De omvorming van de pastorij in Lotenhulle naar een nieuwe verblijfplaats voor de Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Het Lobolleke is bijna rond. Op zaterdag 21 april 2018 is er de feestelijke opening voor de ouders van de kinderen die in Het Lobolleke van opvang genieten.
  • Feestelijke opening Lobolleke

    De pastorij in Lotenhulle is nu de nieuwe verblijfplaats voor de Buitenschoolse kinderopvang (BKO). Op zaterdag 21 april 2018 werd Het Lobolleke feestelijk geopend. Vanaf nu kan jouw kind hier terecht buiten de schooluren.