Buitenschoolse kinderopvang

Inschrijven tijdens de vakanties

De Buitenschoolse kinderopvang (BKO) voorziet in pedagogisch verantwoorde kinderopvang voor kinderen van 2,5 jaar tot en met kinderen uit het 6de leerjaar. Dit geldt voor alle onderwijsnetten, voor en na schooltijd en op schoolvrije en vakantiedagen.

De Buitenschoolse kinderopvang streeft naar een gezonde ontwikkeling van het kind, op verstandelijk, sociaal-emotioneel en creatief vlak. De Buitenschoolse kinderopvang wil voor elk kind een reële aanvulling zijn op de opvoeding thuis, een deel van de vrije tijd en een element van sociale opvoeding zijn.

In de locaties van de kinderopvang zijn alle kinderen uit de Aalterse basisscholen welkom. De locaties zijn professioneel uitgerust en de medewerkers bieden optimale ontplooiingskansen aan voor elk kind. De Buitenschoolse kinderopvang stemt ook zijn dienstverlening af op het aanbod van andere cellen, zoals de cel Sport en de cel Jeugdvoorzieningen.

Op vrijdag 21 december is er geen school (schoolvrije dag) in Emmaüs Aalter en is er opvang voorzien in BKO Villa Nella van 7.00 u tot 18.30 u. Inschrijven voor de schoolvrije dag kan in BKO Villa Nella.

Inschrijven vakanties

De inschrijvingen voor de kerstvakantie starten op maandag 3 december 2018 om 19.00 u. Voor de kerstvakantie kan er enkel online ingeschreven worden.

Wil je een plaats in de kinderopvang reserveren tijdens de korte schoolvakanties (herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie) of tijdens de zomervakantie? Geef dan vooraf de opvangdagen voor je kind door.

De start van de inschrijvingen zal voor elke vakantie gecommuniceerd worden via deze pagina en in de locaties van de Buitenschoolse kinderopvang.

Een eerste inschrijving gebeurt graag een paar dagen op voorhand, op die manier hebben ouders en kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de opvang, de begeleiding en de verantwoordelijke.