Buitenschoolse kinderopvang

Inschrijven tijdens de vakanties


De Buitenschoolse kinderopvang (BKO) voorziet in pedagogisch verantwoorde kinderopvang voor kinderen van 2,5 jaar tot en met kinderen uit het 6de leerjaar. Dit geldt voor alle onderwijsnetten, voor en na schooltijd en op schoolvrije en vakantiedagen.

De Buitenschoolse kinderopvang streeft naar een gezonde ontwikkeling van het kind, op verstandelijk, sociaal-emotioneel en creatief vlak. De Buitenschoolse kinderopvang wil voor elk kind een reële aanvulling zijn op de opvoeding thuis, een deel van de vrije tijd en een element van sociale opvoeding zijn.

In de locaties van de kinderopvang zijn alle kinderen uit de Aalterse basisscholen welkom. De locaties zijn professioneel uitgerust en de medewerkers bieden optimale ontplooiingskansen aan voor elk kind. De Buitenschoolse kinderopvang stemt ook zijn dienstverlening af op het aanbod van andere cellen, zoals de cel Sport en de cel Jeugdvoorzieningen.

Inschrijven vakanties

Vanaf maandag 13 mei 2019 om 19.00 u kan je inschrijven voor de zomervakantie.

Ouders van kinderen die gebruik maken van de BKO-locaties Hemelrijk en Oscar Pluis moeten vanaf dinsdag 23 april 2019 niet meer op voorhand inschrijven als ze gebruik maken van de opvang tijdens de schoolperiode.

Wil je een plaats in de kinderopvang reserveren tijdens de korte schoolvakanties (herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie) of tijdens de zomervakantie? Geef dan vooraf de opvangdagen voor je kind door.

De start van de inschrijvingen zal voor elke vakantie gecommuniceerd worden via deze pagina en in de locaties van de Buitenschoolse kinderopvang.

Een eerste inschrijving gebeurt graag een paar dagen op voorhand, op die manier hebben ouders en kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de opvang, de begeleiding en de verantwoordelijke.