Binnenkort in jouw brievenbus: de Gemeente-Stadsmonitor

Gepubliceerd op vrijdag 10 maart 2023
Waaraan hecht je belang als inwoner van de gemeente Aalter? Ben je tevreden over de voorzieningen? Worden er genoeg activiteiten georganiseerd? Vanaf woensdag 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging.

De Gemeente-Stadsmonitor is een uniek onderzoek dat in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s.

Op vrijwillige basis

Jouw medewerking aan de burgerbevraging is volledig vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invult. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die je belangrijk vindt. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Bovendien maak je bij deelname kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult