BinckBank Tour: gemeentehuis is start- én aankomstplaats

Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2019
De internationale wielertop komt op woensdag 14 augustus 2019 opnieuw naar onze gemeente voor de prestigieuze BinckBank Tour. Inwoners worden dubbel in de watten gelegd: de derde rit Aalter-Aalter start aan het gemeentehuis Aalter-centrum én komt er later die dag ook aan.

De derde rit van de BinckBank Tour kleurt volledig Aalters. Wielerliefhebbers kunnen het peloton liefst vier keer aan het werk zien. De renners starten in Aalter, finishen in Aalter én rijden tussendoor ook nog een aantal plaatselijke ronden door onze mooie deelkernen.

Route

De koers start aan de Europalaan. Dan volgt een plaatselijke ronde van 70 km door elke deelkern en fietsen de renners nog eens drie kleinere, lokale ronden van 30 km (langs Lotenhulle en Poeke) om opnieuw te eindigen in de Europalaan. 

Vijfsterrengemeente

Aalter en de BinckBank Tour (de vroegere Eneco Tour) vormen al jaren een uitstekend en gesmaakt duo: de ronde, die deel uitmaakt van de prestigieuze UCI World Tour, was ook al in 2009, 2011, 2012, 2016 en 2018 te gast in onze vijfsterrengemeente.

Topteams

Een hele dag koers in Aalter: het spreekt voor zich dat 14 augustus één groot wielerfeest wordt. Met peter Eddy Planckaert, heel veel volk, een pak randanimatie en een prachtig deelnemersveld kan dit niet stuk gaan.

Vorig jaar waren topteams als Quick Step - Floors (Yves Lampaert en Zdenek Stybar), Astana (Michael Valgren Andersen en Magnus Cort Nielsen), Team Sky (Dylan van Baarle), BMC (Greg Van Avermaet), Trek-Segafredo (Jasper Stuyven), Ag2R La Mondiale (Oliver Naesen) en Lotto-Soudal (Tim Wellens, Victor Campenaerts) van de partij. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

Hele dag koerssfeer

Het hart van het wielergebeuren situeert zich rond het gemeentehuis Aalter-centrum, waar je de koers van heel dichtbij kan volgen: de ploegbussen stellen er op, renners worden er voorgesteld, er komt een vipdorp, de start en aankomst vinden er plaats en het peloton zal er tussendoor ook nog twee keer passeren.

Noteer 14 augustus alvast in de agenda. De (feest)dag nadien kan iedereen uitblazen en nagenieten…