BinckBank Tour keert terug naar Aalter

Gepubliceerd op maandag 13 juli 2020
Op donderdag 1 oktober 2020 finisht de derde rit van de BinckBank Tour in Aalter. En er is meer: er zal ook een BinckBank Tour-rit vertrekken in Aalter in 2021.

Nadat de BinckBank Tour eerder uitgesteld werd door de coronamaatregelen, is het lokaal bestuur blij dat het, naar jaarlijkse gewoonte ondertussen, alle inwoners ook in 2020 van de UCI WorldTourwedstrijd kan laten genieten.

Ideaal parcours voor sprinters

Dit jaar duurt de BinckBank Tour uitzonderlijk maar 5 dagen: van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober 2020. De derde rit van de BinckBank Tour start in het Zeeuwse Philippine. Het peloton krijgt vanaf de start ruim 165 km vlakke wegen voor de wielen geschoven. In het eerste gedeelte doet het peloton een flink stuk Zeeland aan.

Daarna gaat het via Zelzate en Eeklo richting Aalter. Het peloton doorkruist Ursel en dan volgen drie lokale ronden doorheen Aalter-Brug, Aalter-centrum, Sint-Maria-Aalter en Knesselare. Uiteindelijk zullen de wielrenners finishen aan het gemeentehuis in de Europalaan. Drempels en kasseistroken werden geweerd uit het parcours en de organisatie koos resoluut voor veilige tweevaksbanen.

Genieten van het sportgebeuren in alle veiligheid

Het hart van het wielergebeuren situeert zich dus opnieuw rond het gemeentehuis in Aalter-centrum. De organisatie van de BinckBank Tour houdt zich uiteraard aan de coronamaatregelen die de UCI en de overheden van Nederland en België treffen. Voor wie liever alles op een afstand volgt, zal de wedstrijd ook volledig live te bekijken zijn via Sporza.

Vipdorp?

Of het vipdorp dit jaar zijn tenten zal opslaan, zal afhangen van de geldende coronamaatregelen tegen het einde van de zomer. Met of zonder vipdorp, de passage van de BinckBank Tour wordt opnieuw een wielerfeest voor jong en oud.

Meer info via www.binckbanktour.com en www.aalter.be/binckbanktour.