Bibliotheek heeft digitaal aanbod voor élke leeftijd

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2021
We zitten volop in tijden van thuiswerk en digitaal vergaderen. Maar wist je dat ook de bib een ruim digitaal aanbod heeft? Ideaal om de paaspauze (én langer) mee te overbruggen.

Fundels (digitale prentenboeken)

Een welkom middel om de kleinsten bezig te houden op een didactisch-pedagogisch verantwoorde manier. Het gebruik van dit platform kende een piekmoment tijdens de eerste lockdown, toen ook de kleuter- en de basisscholen gesloten waren. Deze tot leven gewekte prentenboeken vormen een uitstekende toeleiding tot een schat aan jeugdboeken. Voor jonge lezertjes in spe.

Bieblo (leessuggesties voor jeugdige lezers)

Het ideale startpunt voor de leerling uit de basisschool die een boekbespreking moet maken, maar over te weinig leesbagage beschikt om zelf de weg te vinden in het kolossale jeugdboekenaanbod.

Mijn Leestipper (leessuggesties voor volwassen lezers)

De meest gestelde vraag in de bibliotheek is: “Heb je een mooi boek voor mij?” Via dit platform krijg je leestips op maat, geselecteerd uit het aanbod van de Aalterse bibliotheek.

E-boekenplatform (online e-boeken lenen)

Krijg je maar niet genoeg van het scherm? Dan is dit het ideale platform om uw favoriete boeken te lezen. Je hoeft er niet eens je luie zetel voor uit. Het lidmaatschap van de bib Aalter en een Mijn Bibliotheek-account volstaan.

GoPress Krantenarchief (online kranten- en tijdschriftartikels)

Alle artikels uit nagenoeg alle Vlaamse kranten en tijdschriften - na een korte sperperiode - zo maar binnen handbereik en eenvoudig opzoekbaar … Het is mogelijk via GoPress. Opzoeken kan op elk woord uit het artikel via de zoekbalk op de bibliotheeksite: aalter.bibliotheek.be. Simpeler kan niet!