Bib bib hoera! Het is bijna vakantie!

Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024
Dankzij de bibliotheek weet je altijd wat gedaan! Dus op naar een van de bib-filialen, want daar vind je voor elk wat wils.

Reistrolleys

Ook dit jaar biedt de bibliotheek reistrolleys aan die gevuld zijn met prachtige bibmaterialen en een leuk gadget voor de jongste lezertjes. Wil je graag lezen? Voorlezen? Een filmpje kijken? Het kan allemaal. Er zijn trolleys voor kleuters van 3 tot 5 jaar en voor jonge lezertjes van 6 tot 8 jaar. Ze staan tijdens de hele zomervakantie uitleenklaar in ArtA’A en in de bibliotheek van Ruiselede. Elk gezin kan telkens één trolley lenen.

E-boeken

Geen zin om met boeken te sleuren? Lees eens een e-boek op jouw smartphone of tablet, e-reader of computer. Via CloudLibrary kan je heel wat e-boeken lenen. Op de website van de bibliotheek ontdek je hoe het werkt: https://aalter.bibliotheek.be/e-boeken.

Fundels

Deze educatieve digitale kinderboekjes lees je helemaal gratis via de bib. Je dient enkel de Fundels app te installeren en dan kan je kiezen uit het breed aanbod aan prentenboekjes.

Boekenverkoop

Van dinsdag 2 juli 2024 tot en met zaterdag 3 augustus 2024 houdt de bibliotheek een boekenverkoop van afgevoerde werken. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van de bib om materialen te kunnen kopen.

Je kan snuffelen tussen prentenboeken, jeugdboeken, romans, informatieve werken, cd’s en dvd’s die plaats hebben gemaakt voor nieuwe exemplaren. Sommige stukken kunnen licht beschadigd zijn. Je kan deze materialen aanschaffen voor slechts 0,50 euro per stuk (betalen kan enkel met bancontact, niet met contanten). De verkoop vindt plaats in ArtA’A (Stationsplein 25) tijdens de openingsuren. Let op: tijdens de zomermaanden sluit ArtA’A om 19.00 u. Meer info via bibliotheek@aalter.be of tel. 09 374 36 54.