Bewegen op Verwijzing

Via ‘Bewegen op Verwijzing’ kan de huisarts patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico door onvoldoende lichaamsbeweging doorverwijzen naar een ‘Bewegen-op-Verwijzing'-coach.

Dit zijn professionele coaches die de deelnemers helpen gezond te bewegen door samen met hen een beweegplan op maat op te stellen. Dit persoonlijk beweegplan sluit maximaal aan op de interesses en mogelijkheden van de deelnemer. De coach blijft de deelnemer motiveren en ondersteunen bij de uitvoering van het bewegingsplan.

Meer bewegen hoeft niet altijd veel extra moeite te kosten: poetsen op muziek, spelen met de kinderen, te voet of met de fiets naar de winkel, bewegingstussendoortjes op het werk… Uiteindelijk wordt beweging een onderdeel van je dagelijkse activiteiten.

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Bewegen op verwijzing-coach

In Aalter is mevrouw Annemarie Van den Abeele aan het werk als bewegingscoach. Zij is beschikbaar op volgende locaties en tijdstippen:

  • OCMW Knesselare, Maldegemseweg 3: op vrijdag tussen 9.00 u en 12.00 u 
  • Residentie Academie, Stationsplein 27: op vrijdag tussen 13.00 u en 19.00 u

Zij heeft een masterdiploma in de lichamelijke opvoeding, de kinesitherapie en de voedingsleer.