Beste vrienden tijdens de jeugdboekenweek

Gepubliceerd op donderdag 28 februari 2019
Maart, dat is jeugdboekenmaand. Dit jaar vieren we de vriendschap tijdens de jeugdboekenmaand. Mét vriendschapsknutselwerkjes in de bibliotheek, maar ook met de gratis theatervoorstelling ‘Beste vrienden voor…altijd’, op woensdag 27 maart 2019 in het gemeentehuis Aalter-centrum.

Knutselen over en voor de vriendschap

De hele maand maart kunnen kinderen terecht in het vriendschapsatelier van de bibliotheek, een open knutselatelier met vriendschapsbandjes, vriendschapsfiches, vriendschapstekeningen en uiteraard… vriendschapsboeken.

Er is een vriendschapsatelier in de hoofdbibliotheek, één in het filiaal van Knesselare en één in het filiaal van Ruiselede. Tijdens de openingsuren kunnen kinderen er naar hartenlust vriendschapsknutselwerkjes maken.

Studio Gekko over 'Beste vrienden voor… altijd'

Op woensdag 27 maart om 14.00 u trakteert de bibliotheek op een gratis theatervoorstelling ‘Beste vrienden voor… altijd’ van productiehuis Studio Gekko, in het auditorium van het gemeentehuis in Aalter-centrum.

Vrienden maken, leer je als kind en soms houd je die een leven lang. Wat zou een leven zijn zonder vrienden? Hartsvriendinnen, makkers, Best Friends Forever (BFF), bloedbroeders, maten, soulmates, we hebben vrienden in alle geuren en kleuren. Hoeveel échte vrienden kun je eigenlijk hebben? Online en offline? Digitale vrienden? Vriendschap op de sociale media, bestaat dat? Herken je échte vrienden, in nood?

Allemaal vragen waar we een antwoord op zoeken tijdens de ‘Beste vrienden voor... altijd’ -datingsshow van Francesco D’Amigo, de vriendschapswizard met een vijsje los.

Inschrijven voorstelling

‘Beste vrienden voor... altijd’ is een entertainende, interactieve en grappige verteltheatervoorstelling over de betekenis, het belang en de impact van vriendschap op ons leven. Voor kinderen van zes tot en met tien jaar. Inschrijven kan tot en met maandag 25 maart 2019 via www.aalter.be/bestevrienden, aan de balie van de hoofdbibliotheek (Boomgaardstraat 10) of via tel 09 374 60 71.