Bespaar met energetische ingrepen

Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023
Wil je graag minder gas en elektriciteit verbruiken om de energierekening wat te drukken? Dan kan je ervoor kiezen om energetische ingrepen te doen of energetische acties te ondernemen, de één al ingrijpender dan de ander.

Gratis onderhoud centrale verwarmingsketel

Wist je dat een tweejaarlijkse keuring van jouw centrale verwarmingsketel een wettelijke verplichting is? Zo’n onderhoud heeft heel wat voordelen. Toch zijn de kosten voor dit onderhoud niet voor iedereen evident. Daarom lanceert Wooneco een gratis onderhoud voor de sociale doelgroep.

Verwarmingsketels die tweejaarlijks gecontroleerd worden verbruiken gemiddeld 5% minder, gaan heel wat langer mee én vervuilen minder. Een win-win! Tijdens zo’n onderhoud worden zowel jouw ketel, de schoorsteen of rookgasafvoer, verluchting in de ruimte van de ketel, als de aanvoer van verbrandingslucht en de verbrandingswaarde gecontroleerd.

Gratis onderhoud

Bekijk op Wooneco - gratis onderhoud van uw verwarmingsketel of je in aanmerking komt voor een gratis onderhoud van uw verwarmingsketel.

Groepsaanbod zonnepanelen: ook zon op jouw dak?

Zonnepanelen zijn enorm populair. Het is dan ook de maatregel bij uitstek om thuis groene stroom op te wekken en te besparen op jouw energiefactuur. Momenteel lopen er enkele betrouwbare onafhankelijke groepsaankopen waarvoor je je geheel vrijblijvend kunt aanmelden. Zo garandeer je voor jezelf een kwalitatieve installatie aan een voordelige prijs

Groepsaanbod Renovatie

Het Groepsaanbod Renovatie bestaat uit een verzameling aan energetische ingrepen, waarvoor je eenvoudig offertes kunt krijgen. Het groepsaanbod ondersteunt jou vrijblijvend bij isolatie van jouw dak, muur, plafond of vloer, bij hoogrendementsbeglazing of raamvervanging en bij technieken als warmtepomp, zonne- of warmtepompboiler, zonnepanelen of een duurzaam ventilatiesysteem. Met dit initiatief van het lokaal bestuur, intercommunale Wooneco en energiecoöperatie Energent kan je de investeringskost voor jouw renovatie gevoelig drukken.

Volg een van de drie webinars

Wil je alvorens te beginnen precies weten hoe dat Groepsaanbod Renovatie verloopt? Volg dan een van de drie online infomomenten die dit najaar georganiseerd worden. Zo kom je te weten bij welke maatregelen je ontzorgd zal worden, hoe de energiecoaches jou precies helpen, op welke manier je snel kunt besparen op jouw energiefactuur en met welke partner-aannemers samengewerkt wordt.

De online infosessies vinden telkens van 20.00 u tot 21.00 u plaats op:

  • dinsdag 19 september 2023
  • donderdag 19 oktober 2023
  • maandag 20 november 2023

Info en inschrijven via www.veneco.be/groepsaanbod-webinar.

Meedoen?

Leg jouw afspraken voor jouw gewenste energetische maatregelen vast via veneco.groepsaanbodrenovatie.be. Afhankelijk van de ingrepen die je wilt uitvoeren, word je naar een specifiek traject geleid en krijg je de begeleiding die het best bij jou past.