Bermmeesters

Schrijf je in als bermmeester

Propere straten, nette pleintjes,…: het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Onze mooie gemeente mooi houden is een hele opdracht. Omdat de strijd tegen zwerfvuil een harde en hardnekkige strijd is, blijven extra helpende handen zéér welkom. Extra handen zoals de bermmeesters...

In de deelkernen Knesselare en Ursel is het bermmeesterproject al jaren een succes. Ruim veertig vrijwilligers engageren zich er om op regelmatige basis de baan op te trekken en, in een vooraf afgesproken buurt, straat of een deel ervan, het zwerfvuil op te ruimen. De bermmeesters kuisen niet alleen op, ze melden ook ernstige gevallen van sluikstorten waarna de gemeentelijke diensten dan snel kunnen ingrijpen en de storten verwijderen.

986 kilometer bermen

In de deelkernen Knesselare en Ursel is het bermmeesterproject al jaren een succes en in de fusiegemeente Aalter gaat dat succesverhaal gewoon verder. De oproep ‘Iedereen Bermmeester’, die in het voorjaar werd gelanceerd, kreeg heel wat bijval: het aantal bermmeesters is spectaculair gegroeid, van 60 naar 100. Maar er kunnen er nog bij: Aalter telt immers 493 kilometer wegen, goed voor 986 kilometer wegbermen. Dat is van Aalter… tot in Milaan. Je begrijpt dat de inzet en hulp van bermmeesters bijzonder gewaardeerd en gesmaakt worden.

Gratis materiaal

Bermmeesters kunnen rekenen op gratis materiaal zoals zwerfvuilafvalzakken met speciale stickers, P+MD-zakken, een afvalgrijper, handschoenen en een fluohesje. Het bestuur zorgt er ook voor dat u met een vrijwilligersverzekering én een gerust gemoed de baan op kan.