Belangrijk in onze dansles

Kwaliteit ontmoet dansplezier

In onze Academie voor Muziek, Woord en Dans bieden we een kwaliteitsvolle opleiding aan in klassiek ballet en hedendaagse dans. We stellen daarbij dansplezier, technische groei en creativiteit centraal. Daarnaast hebben we ook oog voor allerlei andere belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en discipline. We onderscheiden ons door in te zetten op de brede ontwikkeling van al onze dansleerlingen, zodat ze hun eigen talenten ten volle kunnen ontplooien. We benaderen de danser als vakman, kunstenaar, onderzoeker, samenspeler en performer. Hierbij is ook respect voor elkaar erg belangrijk. Iedereen en ieder lichaam is anders, maar iedereen is oké zoals hij is! We zoeken hoe we uit ieder van jullie het beste kunnen halen.

Essentieel in onze werking is dat we onze leerlingen op een bewuste en gezonde manier willen leren dansen. De danstechniek wordt van in het begin stap voor stap opgebouwd. Nieuwe passen en bewegingsprincipes komen pas aan bod wanneer de leerlingen er klaar voor zijn en de nodige basis hebben. Zo bieden wij pas vanaf het derde middelbaar pointelessen aan. Daarnaast zorgen we steeds voor een goede opwarming, een logische opbouw in de les en eindigen we met een stretch of cooling down.

Kennis maken met de wereld van de danskunst

Tot slot willen we onze leerlingen ook laten kennis maken met de wereld van de danskunst. Af en toe staan we in de lessen stil bij stukken van bekende choreografen en de geschiedenis van het klassiek ballet en hedendaagse dans. Zo zijn onze leerlingen van het derde en vierde leerjaar momenteel de pioniers van de moderne dans aan het leren kennen en laten ze zich door hun stijl inspireren om zelf tot bewegingen te komen. Daarnaast willen we onze leerlingen en jullie als ouders ook nog meer laten kennismaken met de danswereld door vanaf dit jaar een aantal uitstappen naar dansvoorstellingen te organiseren, zoals ‘Cogétama’ van Glen Lambrecht.

Nieuwsgierig naar wat je zoon of dochter bij ons leert?

Ben je benieuwd naar wat jouw dochter of zoon concreet leert in de dansles? Na elke lesperiode krijgen jullie van de leerkracht een overzicht van wat er tijdens de lessen inhoudelijk aan bod gekomen is. Vanaf het eerste leerjaar is er twee keer per jaar een evaluatie met bijhorend oudercontact, maar je kan ons ook tussendoor contacteren. Dit kan per mail of kort voor of na de les.