Behaag je tuin

Gepubliceerd op dinsdag 12 juli 2022
Je tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen en dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.

Bestel van donderdag 1 september tot en met maandag 31 oktober 2022 streekeigen plantgoed en geniet van een voordelig aanbod, dankzij een samenaankoop.

Het Vlaams Klimaatpact stelt als doel om in Vlaanderen tegen 2030 3.300 kilometer extra hagen (0,5 meter haag per inwoner) en 6,6 miljoen bomen (1 boom per inwoner) bij te planten. Daarom organiseert Regionaal Landschap Meetjesland een samenaankoop via de actie ‘Behaag je tuin’.

Ruim aanbod met streekeigen planten

Je kan plantgoedpakketten bestellen voor een mooie gemengde haag, heg of houtkant langs jouw tuin. Blozende appels uit jouw eigen hoogstamboomgaard? Dat kan ook! Zo wordt jouw tuin met deze streekeigen soorten aantrekkelijk voor vogels, bijen en vlinders. Zelf kan je ook volop genieten van de bloesems en het fruit.

Daarnaast bieden we ook inheemse hoogstambomen en wilgenpoten aan. Je vindt ook wilde kamperfoelie en de wilde bosrank die als klimplant ook de minder grote tuin kunnen opfleuren. Een tegeltuintje tegen jouw gevel volstaat.

Klimaatbomen: deze bomen verdragen periodes van droogte en geven veel schaduw. Ideaal als je van jouw tuin een koele oase wil maken tijdens een hete en droge zomer!

Het volledige aanbod kan je bekijken op www.behaagjetuin.be. Je kan er ook bestellingen plaatsen.

Bestelling en ophaling

Wie bestelt, kan de planten op zaterdag 10 december 2022 afhalen in het gemeentelijk magazijn, Oostmolenhoek 10 in Aalter-centrum.