BE-Alert vervangt definitief sirenes

Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019
Sinds dinsdag 1 januari 2019 is het sirenenetwerk niet meer actief in België. Twintig jaar geleden waren de sirenes dé manier om bij eventuele noodsituaties bij een nucleaire site of een Sevesobedrijf de bevolking te verwittigen. Nu is dat BE-Alert!

Mis dus de boot niet en schrijf je in voor het BE-Alert alarmeringssysteem.

Werkwijze

De burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan via BE-Alert een bericht uitsturen. Zo kan je snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. om binnen te blijven bij noodweer. Je kan een bericht van BE-Alert ontvangen via sms, een gesproken bericht via vaste lijn of e-mail. Het afgelopen anderhalf jaar is BE-Alert bijna 50 keer met succes ingezet bij reële noodsituaties. Naast BE-Alert kan je ook via andere kanalen worden gealarmeerd: sociale media, website, omroepwagens en de klassieke nieuwsmedia.

Hoe je inschrijven?

In Aalter zijn er al 1.476 inwoners ingeschreven voor het BE-Alert alarmeringssysteem. Surf dus naar www.be-alert.be om je in te schrijven en deze berichten te ontvangen. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte van een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie. Schrijf je in via www.be-alert.be. Heb je thuis geen computer? Geen probleem, je kan je ook inschrijven via tel. 09 325 22 00 of in het gemeentehuis.