Arm in arm, zij aan zij

De OCMW’s van Aalter, Maldegem en Wachtebeke slaan de handen in elkaar voor een nieuw project. Het buddyproject ‘Arm in arm, zij aan zij’ biedt aandacht aan de vereenzaming in onze gemeenten.

Oproep Buddy's!

Bij een buddyproject wordt een ‘Buddy’ (vrijwilliger) één op één verbonden aan een deelnemer. Dit duo maakt tijd om op vaste tijdstippen af te spreken. Als ‘Buddy’ bied je een luisterend oor. Als ‘Buddy’ kom je dan ook in contact met een sociaal kwetsbare persoon (deelnemer) die nood heeft aan ondersteuning op maat. Het duo krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze afspreken en wat ze doen (naar de film gaan, wandelen,…). Tijdens het project werk je als ‘Buddy’ nauw samen met het OCMW. Het doel van dit project is om het sociaal netwerk van de deelnemers terug op te bouwen of te versterken.

Wat wordt er van mij als 'Buddy' verwacht?

Als 'Buddy' ben je minstens 18 jaar en kan je regelmatig afspreken met jouw deelnemer. Daarnaast heb je vooral een open en respectvolle ingesteldheid. Je bent gemotiveerd en staat open voor een nieuwe vriendschap! Het buddyproject wordt professioneel omkaderd door het OCMW. Als 'Buddy' volg je verschillende vormingen en intervisiemomenten die we vanuit het project aanbieden.

Inschrijven?

Wil je meer informatie of zich inschrijven voor dit project? Neem dan contact op met de Buddywerking!