Al 323 ton P+MD opgehaald

Gepubliceerd op donderdag 6 december 2018
De paarse P+MD-zak is een begrip geworden in Aalter. Sinds 2016 worden er veelbelovende resultaten geboekt met het project dat de blauwe PMD-zak verving en dient om meer plastic verpakkingen in te zamelen. In 2018 werd er al 323 ton P+MD opgehaald.

Restafvalzak lichter maken

Wist je al dat tandpastatubes, dozen van cacaopoeder, spuitbussen van deodorant en waspoederdozen in de paarse zak mogen? Probeer dus zoveel mogelijk toegelaten verpakkingen te sorteren. Zo worden er nog meer huishoudelijke verpakkingen gerecycleerd en wordt de restafvalzak nog lichter. In de handige sorteergids op www.aalter.be/pmd staat een overzicht van wat er allemaal in de zak mag.

Veelgemaakte fouten

Een aantal sorteerfouten komen vaak terug. Graag vragen we dus jouw aandacht voor:

  • Bakjes in piepschuim (isomo): die horen bij het restafval en niet in de paarse zak. Piepschuim heeft immers een heel andere samenstelling dan de meeste types plastic.
  • Plastic folie met een aluminium laagje (zoals bij chipszakjes): aangezien dit noch plastic, noch aluminium is, hoort ook dit in de restafvalzak.
  • Het zeker niet in elkaar stoppen van verpakkingen: de verpakkingen kunnen op de sorteerlijnen vaak niet meer gescheiden worden, waardoor ze niet gerecycleerd worden.

Verkooppunten

De lijst van verkooppunten voor de P+MD-zak vind je via www.aalter.be/huisvuilzakken.