Take away Bib: Afhaalsysteem Bibliotheek Aalter-centrum

Gepubliceerd op woensdag 1 april 2020
Leners kunnen aanwezige werken uit de hoofdbibliotheek reserveren en daar afhalen. De collecties van de uitleenposten zijn niet beschikbaar.

We willen graag onze bibliotheekmedewerkers bedanken. Het is niet evident om iedereen in deze periode à la carte te bedienen. Lezen is echter het ideale tijdverdrijf in deze periode, daarom blijven we graag aan de slag voor de lezende Aalternaar!

Wanneer?

Tot en met zondag 19 april 2020.

Let op: voor alle uitgeleende werken met een vervaldatum tussen 13 maart en 18 april werd de uitleentermijn automatisch verzet tot en met zondag 19 april 2020. Deze aanpassing zal eveneens gebeuren indien deze periode mogelijks wordt verlengd.

Hoe reserveren?

Leners reserveren werken specifiek op titel. (Dus niet: ik wil 10 strips en 10 dvd’s). Hiervoor staat de bibliotheekcatalogus ter beschikking via aalter.bibliotheek.be. Reserveren kan enkel online via Mijn Bibliotheek.

Voorwaarden?

  • Leners kunnen 5 materialen tegelijk reserveren en maximaal 20 werken per kaart lenen. Eens de eerste 5 gereserveerde werken uitgeleend zijn, kunnen er 5 nieuwe reservaties geplaatst worden. Indien je nog geen gebruikersprofiel hebt, moet je eerst een profiel aanmaken. Hiervoor heb je jouw lenersnummer nodig (barcode op uw bibkaart of het rijksregisternummer indien je met je elektronische identiteitskaart werkt).
  • Let erop dat je werken reserveert die aanwezig zijn in de hoofdbibliotheek. Het heeft geen zin om uitgeleende werken te reserveren aangezien al deze werken pas op 20 april moeten binnenkomen.

Kostprijs?

Alle reservaties die tijdens deze sluitingsperiode geplaatst worden zijn gratis.

Hoe afhalen?

Gereserveerde werken kunnen vanaf de volgende werkdag afgehaald worden. Dit geeft de medewerkers de tijd om alle materialen tijdig uit de rekken te halen en klaar te zetten. U kunt de gereserveerde werken afhalen in de hoofdbibliotheek in Aalter-centrum. Er is permanentie tijdens weekdagen van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 17.00 u. Afhalen kan niet op zaterdag. Bij het afhalen krijgt u geen toegang tot de bib. De materialen worden u overhandigd aan de deur. Gelieve geen kinderen mee te brengen (of in de auto te laten zitten) om geen onnodige risico’s te nemen. 

  • Je meldt je aan ter hoogte van het bureau van de hoofdbibliotheek.
  • Een personeelslid opent de buitendeur en vraagt de naam van de lener waarop de materialen werden gereserveerd.
  • De lener wacht aan de gesloten buitendeur terwijl het personeelslid de materialen haalt.
  • Het personeelslid plaatst de materialen in het sas tussen de buitendeur en het bureau en sluit vervolgens de deur naar het bureau.
  • De lener opent de buitendeur en neemt de materialen mee.
  • Leners brengen best zelf een tas mee om de materialen in te vervoeren.

Afhalen reeds klaarstaande reservaties

Leners die klaarstaande reservaties hebben, mogen deze in de hoofdbibliotheek komen ophalen tijdens weekdagen. Er is permanentie van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 17.00 u. Reservaties die klaarstonden in andere bibliotheekfilialen (Knesselare, Bellem, Lotenhulle, Sint-Maria-Aalter, Ruiselede en Ursel) worden naar de hoofdbibliotheek gebracht en kunnen in Aalter afgehaald worden.

Materialen inleveren

De geleende materialen van alle bibliotheekfilialen kunnen binnengebracht worden via de inleverbus van de hoofdbibliotheek (Boomgaardstraat 10). Deze inleverbus bevindt zich aan de straatkant onder de banner met het logo van Aalter.

Digitale diensten van de bib

Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant. Meer info via aalter.bibliotheek.be/digitale-diensten-van-de-bib.

Aantal uitgeleende werken

Tussen 13 en 30 maart 2020 werden er al 373 romans, 134 informatieve werken, 249 jeugdboeken, 64 dvd’s en 85 strips uitgeleend!