Naar inhoud

Kasteelconcert: Jona Kesteleyn, Ruth Van Killegem en Guy Penson

Ruth Van Killegem, Jona Kesteleyn en Guy Penson
Concert - Klassieke muziek

Praktisch

Organisatiegemeentebestuur Aalter, cel Cultuur en toerisme, cultuur.toerisme@aalter.be, 09 325 22 00
Waarkasteel van Poeke, Kasteelstraat 26
Wanneerzondag 7 mei 2017
Van11.00 u
Prijs15 EUR
Normaal ticket: 15 euro. Voorverkoop: 13 euro. 60+ jaar: 13 euro. -18 jaar en studenten: 5 euro. Groepen (20+ personen, tickets in één keer te bestellen): 13 euro/ticket. Abonnement voor 5 kasteelconcerten: 60 euro. Tickets te koop in het gemeentehuis (Europalaan 22, Aalter) of te reserveren via tel. 09 325 22 00.

Info

Samen vertolken zij werk van Vivaldi (o.a. Allegro non molto uit L’Inverno), Mancini (Allegro Spiccato uit Sonate in la klein), Scarlatti, (o.a. Sonate K. 402), Couperin (La Régente & Musette de Taverny uit Quinzième Ordre) en Corelli (La Folia), maar ook van Piazzolla (Invierno Porteno) en Pisati (Sonate K.141)

Meer info

Deze getalenteerde muzikanten brengen muziek uit de barok, met aandacht voor de Italiaanse variant. Ruth Van Killegem, blokfluitiste, won diverse prijzen op internationale wedstrijden. Zij concerteert geregeld als soliste in kamermuziekverband en met ensembles als Il Gardellino. Ook concerteert zij als trio met klavecinist Guy Penson en met gitarist Jona Kesteleyn, waar ze de cd Pas de Tango mee opnam. Verder werkte ze mee aan diverse cd-opnames, zoals Lamentationes met het ensemble Il Gardellino.

Jona Kesteleyn is een veelzijdig en gelauwerd gitarist. Hij is niet alleen actief bij diverse ensembles, maar is ook de oprichter van Tiptoe Company, een collectief van muzikanten die de grenzen willen aftasten binnen de hedendaagse kamermuziek. Guy Penson bouwde na zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent in België en in het buitenland een stevige reputatie op als klavecinist. Hij werd laureaat van enkele internationale concours en was te gast op de belangrijkste festivals in Europa, Canada, Zuid-Amerika en Japan.
Alle activiteiten