Naar inhoud

Kasteelconcert: Bernd Van Hulle, Elisa Kawaguti, Sayaka Seidel

Elisa Kawaguti Bernd Van Hulle
Concert - Routes (wandelingen, fietstochten) - Klassieke muziek

Praktisch

Organisatiegemeentebestuur Aalter, cel Cultuur en toerisme, cultuur.toerisme@aalter.be, 09 325 22 00
Waarkasteel van Poeke, Kasteelstraat 26
Wanneerzondag 3 september 2017
Van11.00 u
Prijs15 EUR
Normaal ticket: 15 euro. Voorverkoop: 13 euro. 60+ jaar: 13 euro. -18 jaar en studenten: 5 euro. Groepen (20+ personen, tickets in één keer te bestellen): 13 euro/ticket. Abonnement voor 5 kasteelconcerten: 60 euro. Tickets te koop in het gemeentehuis (Europalaan 22, Aalter) of te reserveren via tel. 09 325 22 00.

Info

Bernd Van Hulle (viool), Elisa Kawaguti (viool), Sayaka Seidel (piano)

Meer info

Wat begon als een strikte verhouding van meester en leerling groeide uit tot een
ware vriendschap. Reeds vele malen in de geschiedenis ontstond er een speciale band tussen meester en leerling. Denk hierbij maar aan Frank Bridge en Benjamin Britten, Arnold Schonberg en Alban Berg, Camille Saint-Saens en Cesar Franck, Gabriel Faure en Maurice Ravel.

Een dergelijke vriendschap groeide, langzaam maar zeker, tussen Elisa Kawaguti, de laureaat van o.a. de Koningin Elisabethwedstrijd 1985, en Bernd Van Hulle. Hun muzikale vriendschap bracht hen al naar Frankrijk, Duitsland en Japan.

Op 3 september delen zij deze vriendschap met u via het programma Meester en leerling. Van Hulle en Kawaguti worden ondersteund door Sayaka Seidel.
Zij is laureate van de Schubertwedstrijd en professor piano aan Hochschule fur Musik in Frankfurt.

Aansluitend bij dit concert is er een gratis erfgoedrondleiding in het kasteel van Poeke. Mevrouw Eliane De Clerck is uw gastvrouw. Zij vertelt u meer over de geschiedenis van het kasteel en de kleinmenselijke kanten van de bewoners.
Alle activiteiten