Naar inhoud

Kasteelconcert: Annelies Van Hijfte en Frederik Martens

Annelies Van Hijfte Frederik Martens
Concert - Routes (wandelingen, fietstochten) - Klassieke muziek

Praktisch

Organisatiegemeentebestuur Aalter, cel Cultuur en toerisme, cultuur.toerisme@aalter.be, 09 325 22 00
Waarkasteel van Poeke, Kasteelstraat 26
Wanneerzondag 2 april 2017
Van11.00 u
Prijs15 EUR
Normaal ticket: 15 euro. Voorverkoop: 13 euro. 60+ jaar: 13 euro. -18 jaar en studenten: 5 euro. Groepen (20+ personen, tickets in één keer te bestellen): 13 euro/ticket. Abonnement voor 5 kasteelconcerten: 60 euro. Tickets te koop in het gemeentehuis (Europalaan 22, Aalter) of te reserveren via tel. 09 325 22 00.

Info

Liedrecital van Annelies Van Hijfte (sopraan) en Frederik Martens (piano) brengen met Dualité liederen van Debussy, Fauré en Poulenc.

Meer info

Annelies Van Hijfte begon haar muzikale loopbaan als klassiek gitariste, waarvoor ze haar masterdiploma behaalde aan het conservatorium van Gent. Daarna startte ze er met een studie klassieke zang bij Gidon Saks en Mireille Capelle. In 2012 won ze de eerste prijs New Tenuto en kreeg zij de kans te zingen met het Orkest van de Lage Landen o.l.v. Marcel Proost. In 2014 behaalde zij voor haar masterproef de grootste onderscheiding en ontving de prijs Legaat Aerens. Ze won ook de eerste prijs in de wedstrijd Bell’arte in Braine-l’Alleud. Met pianist Frederik Martens vormt zij een vast duo en geeft ze geregeld concerten.

Frederik Martens studeerde aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium van Maastricht, waar hij grootste onderscheidingen behaalde. Hij was solist in concerten van onder andere Rachmaninov, Gerschwin, Mozart en Bach. Ook in verschillende kamermuziekformaties is hij een veelgevraagd musicus. Met het programma Dualité brengen zij liederen van Debussy, Fauré en Poulenc.

Aansluitend bij dit concert is er een gratis erfgoedrondleiding in het kasteel van Poeke. Mevrouw Eliane De Clerck is uw gastvrouw. Zij vertelt u meer over de geschiedenis van het kasteel en de kleinmenselijke kanten van de bewoners.
Alle activiteiten