Wandeling Raspaillebos in Geraardsbergen en bezoek brouwerij in Lierde

Tijdens de voormiddag bezoeken we het mooie Raspaillebos in Grimminge. In de namiddag bezoeken we Gemeldorp, een lokale brouwer/kaasmaker die ons enkele geheimen van zijn vakmanschap vertelt.

Het bos is een relict van een enorm woud dat in de Frankische tjd bekend stond als het Kolenwoud. Verschillende ontginningsgolven maakten komaf met dit woud. Hier en daar hebben echter restanten de tand des tjds doorstaan. Samen met het Moerbekebos en het Karkoolbos bedekt het Raspaillebos zo'n 150 ha van de bekende Bosberg. Kenmerkend is het reliëfrijke landschap met vrij stjle valleiwanden en diep ingesneden dalen.


Rond het bos ligt een mozaïek van weilanden en akkers, getooid door een fjnmazig netwerk van veldbosjes, houtkanten, oude meidoornhagen, struwelen en knotwilgenrijen. Woonplaatsen voor steenuil en geelgors. Het Raspaillebos is vooral gekend voor zijn voorjaarsbloeiers. Wilde narcissen, wilde hyacinten, bosanemoontjes en vooral tapijten van daslook geven het bos een prachtge aanblik.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

3,00 euro
De wandeling is grats. Het bezoek aan de brouwerij/kaasmakerij kost 3€. Voor deze prijs kunnen we ook van een biertje genieten.

Waar

Parking Aard