Repair Café

In een Repair Café herstellen bezoekers samen met deskundige vrijwilligers kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed,… Wie niets te repareren heeft, kan gerust komen genieten van een stuk taart of een kop koffie én zelfs een handje toesteken.

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt.

Door repareren te promoten, draagt Repair Café Aalter bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Het is ook een leuk sociaal gebeuren. Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Als je samen een kledingstuk of een cd-speler hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix.

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die elektrische toestellen kunnen herstellen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Filter op categorie