Aperitiefconcert - Aalter-Brug

Met het ensemble ‘Le Collectif Musical’ o.l.v. Bernd Van Hulle en speciale gast Elisa Kawaguti, viool brengen u Duitse laat-Romantiek, Hedendaagse Finse Muziek en Engelse film soundtracks. Het aperitiefconcert is een organisatie van Culturaal i.s.m. het feestcomité van Aalter-Brug, het koor Amabile en het Davidsfonds Lotenhulle-Poeke.

'Culturaal' is een socio-culturele vereniging die zich inzet om “cultuur” te promoten. Het is een platform om verschillende aspecten van “cultuur” aan een groter publiek aan te bieden.
Wil je te weten komen welke activiteiten Culturaal reeds op zijn palmares heeft of wat de nabije toekomst u kan bieden: www.culturaal.be.

'Le Collectif Musical' is een strijkersensemble dat werd opgericht in de zomer van 2013 door violist Bernd Van Hulle. Hij bracht talentvolle musici uit de verschillende Belgische conservatoria samen om in zijn gemeente, Aalter een concert te spelen. De niet alledaagse samenklank van dit ensemble werd zeer gesmaakt, ook over de landsgrenzen heen. De voorbije jaren speelden ze concerten in binnen- en buitenland, waarbij ze zowel traditioneel als hedendaags repertoire exploreerden.
Meer info over het ensemble: www.lecollectifmusical.com

'Elisa Kawaguti', die jarenlang gastdocente was tijdens de masterclasses voor strijkers in het kasteel van Poeke, ging voor deze editie van het aperitiefconcert graag in op de vraag van Le Collectif Musical. Mevrouw Kawaguti studeerde in Tokio en Brussel, was laureate in verschillende belangrijke vioolcompetities, stichtte het Euro Nippon Music Festival, nam verschillende CD’s op, geeft masterclasses over de hele wereld, heeft een bloeiende concertagenda en is docente viool en kamermuziek aan het Lemmensinstituut in Leuven.

'Aperitiefconcert 2022' biedt u muziek van Max Bruch, Olli Mustonen en William Walton. Voor u gespeeld door een niet alledaags strijkersensemble, Le Collectif Musical.Praktische informatie

Wanneer

Prijs

6,00 euro
Een gratis drankje na het concert is inbegrepen.

Reservatie

Filter op categorie