Daguitstap

In het voorjaar trekken we er samen met de mensen van NEOS weer op uit. Dit jaar brengt de daguitstap ons naar West-Vlaanderen voor 3 heel verschillende maar zeer interessante bezoeken.

We vertrekken om 8u45 aan de Sportterreinen in de Prinsengoeddreef. Ons eerste bezoek staat in het teken van gezondheid: we bezoeken Soria Bel NV: een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in de productie en distributie van fytotherapie, bio-voeding, natuurlijke cosmetica en voedingssupplementen op basis van planten en kruiden. Gebruik makende van innovatieve ingrediënten en technieken zijn zij pionier in de sector en maken ze producten van de hoogste kwaliteit.

We trekken verder naar Izegem voor een lekkere maaltijd: soep, kippengyros met rijst OF tagliatelli met gerookte zalm, mini dame blanche. Daarna is het thema geschiedenis en nostalgie want we bezoeken Eperon D’Or. Deze voormalige schoenfabriek is een industriële erfgoedsite waar een “schoen- en borstelmuseum” is ondergebracht. Tijdens de pekkerstour maken we kennis met de menselijke kant van de industriële ontwikkeling. Hoe hebben de arbeiders en de patroons deze woelige periode beleefd? In welke omstandigheden moesten ze aan de slag? Wat staken ‘pekkers’ zoal uit na de werkuren? Hun verhaal aan de hand van multimedia, objecten en enkele zorgvuldig geselecteerde collectiestukken waar zowel schoenen als borstels aan bod komen.

Afronden doen we onder de noemer plezier en vertier bij Bierkasteel Vanhonsebrouck voor een inspirerend brouwerijbezoek. De bieren van de brouwerij: Bacchus, Kasteelbier, Slurfke, St.-Louis, Brigand, Passchendaele & Filou. Onder begeleiding van een gids en met ondersteuning van strategisch geplaatste schermen en headsets ontdekken we de wondere wereld van het bierkasteel: van de brouwzaal en de bottelarij tot de tonnenzaal. We sluiten het bezoek in stijl af met een degustatie en geschenk.

Tegen 19u worden we terug in Knesselare verwacht. Leden en inwonende gezinsleden van Femma of Neos kunnen deze interessante en gevariëerde dag meemaken voor amper € 55 pp (bus, fooi chauffeur, 3 geleide bezoeken en inkomgelden, middagmaal). Niet-leden betalen € 65! Gelieve voor het middagmaal te vermelden of je kip of zalm wil!!
Inschrijven kan bij Martine Schelstraete (0478 41 28 10) in het VDK-kantoor op zaterdag 22/2 tussen 10u en 12u. Laat deze unieke kans niet liggen. We verwachten jullie met velen!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

55,00 euro
65 euro voor niet-leden

Waar

Knesselare