Tips voor een natuurlijke/avontuurlijke paasvakantie

Gepubliceerd op vrijdag 9 april 2021
Om de slechte coronacijfers onder controle te krijgen, nemen we allemaal een verplichte paaspauze. Die kun je nergens beter nemen dan in Aalter zelf. Acht tips om de paasvakantie in eigen gemeente op een natuurlijke, avontuurlijke en vooral plezante manier door te brengen.

Zweven over vlonderpaden

Vlonderpaden geven elke trip een avontuurlijke twist. Je komt ze tegen in de Ardennen, Hoge Venen én in het unieke Maldegemveld (Drongengoed). Misschien loop je onderweg wel herten en reeën tegen het lijf.

Picknicken met lokaal lekkers

Een mooi plekje, een heerlijk lentezonnetje en een lekker gevulde picknickmand: zalig toch? In Aalter kan het op vele plaatsen. En in onze winkels, slagers en traiteurs vind je voldoende lekkers om je mandje te vullen.

Verken de 8 dorpen

Aalter, dat zijn 8 fantastische dorpen die verbonden worden met een fietsroute (54,1 km), elk over een eigen wandellus beschikken en grossieren in boeiende verhalen. Tot ufo’s toe.

Op Expeditie in Bulskampveld

Voor jonge avonturiers. Van op Domein Menas kun je op Expeditie Bulskampveld. Klimmen, klauteren, gezonde lucht inademen … én leuke opdrachten doen.

Kunstjes showen met de BMX

BMX’ers kunnen kunstjes oefenen op de piste achter sportcomplex Flabbaert. Het parcours is 350 meter lang met startberg, kombochten en de nodige heuvels. Stuntwerk gegarandeerd.

Ravotten in de bossen

In de Aalterse (speel)bossen kan naar hartenlust gespeeld worden. In het Drongengoed ligt zelfs een écht sprookjesbos met kabouters, paddenstoelen, bruggen, bosgeesten en andere prikkelende dingen.

Op stap met kabouter Pinnemuts

De allerkleinsten kunnen in het Drongengoed het kabouterpad ‘Pinnemuts’ (2 km) volgen: zo maken ze spelenderwijs kennis met alle facetten van het bos.

Doe de curieuze speurneuzenwandeling

Zet je curieuze speurneus op en ontdek de wandelingen - op kindermaat – die starten in àlle dorpen. Onderweg ontdek je de geheime plekjes van Aalter.

Alle tips en nog veel meer ander leuks en moois vind je op www.aalter.be/visit en www.aalter.be/tips-voor-trips.