Academie viert 50ste verjaardag met nieuwe opleiding jazz-pop-rock

Gepubliceerd op zaterdag 8 juni 2024
De Academie voor muziek, woord en dans bestaat in september 50 jaar en vernieuwt met een opleiding jazz-pop-rock. Op zaterdag 22 juni 2024 vindt er een informatiemoment plaats.

Het Departement Onderwijs zet het licht op groen voor de opstart van een richting jazz-pop-rock in de Academie Aalter. Vanaf maandag 2 september 2024 kunnen leerlingen vanaf 12 jaar er naast het klassieke muziekrepertoire ook terecht om jazz-, pop- of rocknummers te spelen én te schrijven. Ze leren er muzikaal samenspel, akkoorden ontcijferen, zingen, …

Specialisten aangetrokken

Voor de lessen jazz-pop-rock, die plaatsvinden in ArtA’A, trekt de Academie nieuwe vakspecialisten aan, gediplomeerd én gepokt en gemazeld in deze muziekstijlen. De opstart van de compleet nieuwe afdeling kadert in het feestjaar ’50 jaar Academie’, dat volgend schooljaar (op maandag 2 september 2024) van start gaat.

Informatiemoment jazz-pop-rock

Op zaterdag 22 juni 2024 om 10.30 u vindt een infomoment plaats in ArtA’A. Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info over de Academie en over de richting jazz-pop-rock vind je op www.aalter.be/academie.

Klassieke proeflessen in juni

Wie wil proeven van de andere, klassieke richtingen kan van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juni 2024 één of meerdere proeflessen meepikken. Meer info via www.aalter.be/proeflessen-2024. Inschrijven voor het schooljaar 2024-2025 kan tot en met maandag 30 september 2024.

Festiviteiten voor 50 jaar Academie

Een gouden jubileum moet natuurlijk gevierd worden en dus wordt het nieuwe schooljaar een echt feestjaar. Houd www.aalter.be/50-jaar-academie in de gaten om op de hoogte te blijven van de festiviteiten die eind september gepland staan.