Aanleg fietspad Overleiestraat

Gepubliceerd op vrijdag 3 december 2021
In de Overleiestraat, op de grens van Aalter, Knesselare en Sint-Joris, is de aanleg van een fietspad langs het kanaal Gent-Oostende begonnen. Het comfortabel, brede fietspad is de ‘missing link’ op de fietssnelweg tussen Gent en Brugge en moet tegen de zomer van 2022 klaar zijn.

De fietssnelweg F6, die Gent met Brugge verbindt, stopt nu nog aan de grens met Sint-Joris bij Beernem. Maar daar komt nu verandering in, want het fietspad wordt in de Overleiestraat (op grondgebied Knesselare) over een afstand van 2 kilometer doorgetrokken tot aan het Jezuïetengoed. Daar kunnen de fietsers langs de Oude Vaart verder rijden. Ze worden dan verder langs de spoorweg gestuurd, om dan in Hansbeke weer te kunnen inpikken op de fietssnelweg richting Gent.

Zalig fietsen

Het fietspad wordt drie meter breed en krijgt een comfortabele asfaltverharding. Over het hele traject komen veilige vangrails tussen de rijweg en het fietspad. Op termijn gaat het fietspad ook onder de brug aan de Maria-Aalterseweg/Hoekestraat, wat de veiligheid nog extra ten goede zal komen. Samen met de aanleg van het fietspad investeert het lokaal bestuur ook in vergroening van de bermen en pakt het de weg in de Overleiestraat en het Jezuïetengoed aan. Tegen volgende zomer moet het fietspad klaar zijn. Het project kost 1,5 miljoen euro.