Aalterse 'Mooimakers' beloond omdat ze zwerfvuil te lijf gaan

Gepubliceerd op vrijdag 3 juli 2020
Vier Aalterse scholen en twee verenigingen zijn beloond voor hun inspanningen tegen zwerfvuil. Alle zes krijgen ze een cheque, samen goed voor een bedrag van 6.450 euro dat ze kunnen investeren in nog meer duurzaamheid.

Vier scholen (Taborschool Bellem, Taborschool Lotenhulle, Het Klavertje Vier Knesselare en Emmaüs basischool Aalter) en twee verenigingen (Natuurpunt Aalter en KSA Aalter) zetten zich de voorbije maanden in voor ‘Operatie Proper’ van Mooimakers.

Goed bezig

Mooimakers is een initiatief dat streeft naar een maatschappij waar zwerfvuil en sluikstort onaanvaardbaar zijn. ‘Operatie Proper’ is een actie waarbij scholen, groepen en verenigingen zwerfvuil duurzaam aanpakken door een plan op te stellen en vervolgens tot actie over te gaan.

Beloning: 6.450 euro

Ook in Aalter staken scholen en verenigingen de handen uit de mouwen voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt. Wie heel wat actie(s) ondernam, krijgt nu een beloning in de vorm van een cheque, die toegekend wordt op basis van het aantal leerlingen en leden.

  • Taborschool Bellem: 720 euro

  • Taborschool Lotenhulle: 1.050 euro

  • Basisschool Het Klavertje Vier Knesselare: 840 euro

  • Emmaüs basisschool Aalter: 1.500 euro

  • Natuurpunt Aalter: 1.500 euro

  • KSA Aalter: 840 euro

Mooie gemeente Aalter!

Het bestuur dankt zijn ‘Mooimakers’ voor het geleverde werk en hoopt dat volgend jaar nog meer scholen en verenigingen hun goede voorbeeld zullen volgen. Naast de vier winnende scholen en verenigingen telt Aalter ook een leger bermmeesters die op regelmatige basis de Aalterse straten verlossen van blikjes, papiertjes en ander vuil. Ook het lokaal bestuur maakt van een proper Aalter een prioriteit. Want een propere gemeente is een mooie gemeente!