Aalterbon gaat digitaal: koop de bon nu ook online!

Gepubliceerd op zaterdag 19 december 2020
De gekende papieren Aalterbon maakt plaats voor een digitale versie en maakt gebruik van hetzelfde systeem als de speciale ‘corona-Aalterbonnen’ die elke Aalternaar afgelopen zomer ontving.

Je kan ook nog steeds jouw Aalterbonnen ophalen én betalen in het gemeentehuis Aalter-centrum. Dat blijft ongewijzigd, alleen zal het uiterlijk van de bon nu licht veranderen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je de bon thuis of onderweg kan aankopen en onmiddellijk kan bezorgen aan de gelukkige ontvanger! Een handige verbetering in deze coronatijden.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Hieronder vind je de stappen:

  • Surf naar www.aalter.be/aalterbon en klik op ‘Aalterbon kopen’.
  • Kies in de webshop een bedrag naar keuze.
  • Na aankoop via Bancontact ontvang je meteen een QR-code in jouw mailbox. Die code kan je op jouw smartphone laten staan of printen voor gebruik.

Nog steeds te koop in het gemeentehuis

Daarnaast kan je ook nog steeds terecht in het gemeentehuis Aalter-centrum voor de geprinte versie van de bon. Maak wel op voorhand een afspraak via tel. 09 325 22 00 of www.aalter.be/afspraak (Aankopen Aalterbon) of via de Aalter-app. Eens het Contactpunt in Knesselare opnieuw geopend is, zullen de Aalterbonnen daar ook beschikbaar zijn. Shoppen maar!

Ook te koop via de Aalter-app

Je kan ook via de Aalter-app (www.aalter.be/app) de bonnen aankopen. Klik hiervoor op ‘Aalterbon’ in het menu.

De waarde van de Aalterbon

De Aalterbonnen hebben nog steeds een waarde van 10 of 25 euro en zijn één jaar geldig. Uiteraard kunnen ook niet-Aalternaren de bon aankopen.

Deelnemende handelaars

De Aalterbon is te besteden bij meer dan 200 deelnemende handelszaken in Aalter en dat aantal groeit nog wekelijks! Neem alvast een kijkje in de lijst op www.aalter.be/aalterbon of via de Aalter-app.

Meedoen als handelaar of ondernemer?

Ben je een handelaar of ondernemer en wens je deel te nemen aan dit gratis initiatief? Je kan de Aalterbon als betaalmiddel aanvaarden door het inschrijvingsformulier op www.aalter.be/aalterbon in te vullen en te bezorgen aan de cel Economie via economie@aalter.be. Aanvaard je de papieren Aalterbon, maar heb je je nog niet ingeschreven voor de digitale Aalterbon? Neem dan contact op met de cel Economie. Zo zetten we jou snel op weg om deze nieuwe bon te kunnen aanvaarden!

Eindejaarsgeschenk voor jouw werknemers?

Zoek je nog een eindejaarsgeschenk voor uw werknemers? Dan is de Aalterbon het ideale cadeau! Via www.aalter.be/aalterbon kan je de bonnen rechtstreeks aankopen. Je hoeft hiervoor niet meer langs te komen in het gemeentehuis.

De Aalterbon is een initiatief van het gemeentebestuur Aalter en de Raad Lokale Economie.