Aalter wil inwoners meer laten bewegen: professionele coach begeleidt op maat

Gepubliceerd op woensdag 27 november 2019
Gemeentebestuur Aalter en haar partners willen inwoners met een verhoogd gezondheidsrisico aansporen om meer te bewegen. Huisartsen kunnen hun patiënten doorverwijzen naar een professionele coach die elke vrijdag naar onze gemeente komt.

Voldoende beweging draagt bij tot een goede gezondheid. Onderzoek toont aan dat wie zich laat begeleiden, dubbel zoveel beweegt. Daarom schakelt het ‘Bewegen op Verwijzing’-project professionele coaches in die, na doorverwijzing door de huisarts, voor elke deelnemer persoonlijk een beweegplan op maat opstellen dat maximaal aansluit bij hun interesses én mogelijkheden. Want bewegen hoeft niet altijd veel extra moeite te kosten…

Op jouw tempo

Poetsen op muziek, spelen met de kinderen, bewegingstussendoortjes op het werk…: ook in Aalter gaat bewegingscoach Annemarie Van den Abeele samen met jou op zoek naar eenvoudige en leuke manieren om van beweging opnieuw een dagelijks plezier te maken. Dicht bij huis, op jouw eigen tempo.

Elke vrijdag op afspraak

Met een verwijsbriefje van je huisarts kun je heel eenvoudig een afspraak maken met de Bewegen op Verwijzing-coach. De coach staat elke vrijdagnamiddag én na afspraak paraat in het LDC De Lelie, Lostraat 28 (woonzorgcentrum Veilige Have). Vanaf januari gaat ze ook elke vrijdagvoormiddag aan de slag in het OCMW-gebouw van Knesselare, Maldegemseweg 3.

De coach is bereikbaar via aalter@bewegenopverwijzing.be of tel. 0498 58 63 29.

Op maandag 20 januari 2020, van 18.30 u tot 21.00 u, vindt er een infomoment plaats in het OC Kerkem, Rerum Novarumstraat 24 in Aalter-centrum.

Wat kost dat?

Omdat de Vlaamse overheid de grootste kost van de consultaties op zich neemt, betaal je slechts 5 euro per kwartier (en 1 euro als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming). ‘Bewegen op Verwijzing’ is een initiatief van de Vlaamse Overheid, samen met de gemeentebesturen en OCMW’s, het Lokaal Multidisciplinair Netwerk (LMN) Oost- en West-Meetjesland, Logo Gezond+ vzw, de huisartsenverenigingen en mutualiteiten. Meer info via www.bewegenopverwijzing.be.