Aalter verrast zijn 70-plussers met een telefoontje of kaartje

Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021
Het lokaal bestuur belde de voorbije maanden 1.700 van zijn 70-plussers op om een gesprekje te voeren en hen een hart onder de riem te steken. Wie geen telefoontje kreeg (omdat het telefoonnummer niet gekend was), krijgt nu een kaartje vol goede moed en mogelijke hulplijnen in de bus.

Nu in deze bizarre coronatijden het meeste fysieke contact wegvalt, is het extra belangrijk om mensen te ondersteunen die mogelijk eenzaam zijn. Zo ontstond binnen het OCMW het idee om een grote belactie te organiseren en alle Aalterse 70-plussers op te bellen. Om te vragen hoe het met hen gaat, of alles wel goed gaat en of er eventueel hulp nodig was …

2.160 hartjes

Het belteam kreeg 1.697 senioren aan de lijn. Omdat het lokaal bestuur niet beschikt over de telefoonnummers van alle 70-plussers maar ze allemaal wel een hart onder de riem wil steken, volgt na de grote opbelactie nu ook een kaartjesactie. Wie geen telefoontje kreeg en dus nog niet bereikt werd, ontvangt een kaartje met een hartje en extra info over de hulp die ze kunnen inroepen als het nodig blijkt. In totaal gingen 2.160 kaartjes de post op.

Dankuwel, vrijwilligers!

De actie rondkrijgen was een hele klus. Daarom wil het lokaal bestuur zijn dank betuigen aan de in totaal 30 vrijwilligers die dit warme initiatief mee mogelijk hebben gemaakt. De telefoontjes naar de 70-plussers werden zeer goed onthaald: mensen waren enthousiast. 69 Aalternaren lieten zelfs weten dat ze best wel wat steun konden gebruiken. Zo werden ze doorverwezen naar de boodschappendienst, naar het buddyproject en – vooral – naar de Telefoonster, zodat ze voortaan regelmatig een telefoontje mogen verwachten.