Aalter vaccineert verder

Gepubliceerd op maandag 15 augustus 2022
Op maandag 12 september 2022 gaat een nieuwe vaccinatiecampagne van start, waarbij alle 18-plussers een herfstbooster kunnen krijgen. De 65-plussers komen als eerste aan de beurt. Nog deze maand gaan de eerste uitnodigingen de deur uit.

Sinds 23 februari 2021, bij de start van de eerste vaccinatiecampagne, zijn er in Aalter meer dan 70.000 vaccins gezet. Om iedereen te beschermen tegen een eventuele golf van besmettingen komende winter, prikt het vaccinatiecentrum daarom verder. De voorbije weken kregen 1.400 bewoners van de twee woonzorgcentra (Aalter-centrum en Ursel) en 80-plussers – twee risicogroepen - een vierde prik.

De vaccins beschermen goed tegen ernstige COVID-19 en hospitalisatie. Met het zicht op de winter is daarom beslist om vanaf 12 september 2022 iedereen vanaf 18 jaar en ouder de kans te geven zich een ’herfstbooster’ te laten toedienen. Het vaccinatiecentrum De Warande (Boomgaardstraat 10) schaalt daarvoor op en zal opnieuw vier dagen in de week open zijn.

Voor wie?

Net als bij de vorige campagnes krijgen de meest kwetsbaren hun booster als eerste. Daarbij wordt volgende volgorde gerespecteerd:

  • 65-plussers, personen met een verlaagde immuniteit en 80-plussers die aan het begin van de zomer al een extra tweede booster kregen (drie maand interval)
  • De zorgsector (eerste lijn, de woonzorgcentra, de ziekenhuizen …)
  • 50 – 64-jarigen
  • 18 – 49-jarigen
  • Voor kinderen en jongeren wordt nog gewacht op bijkomende wetenschappelijke gegevens.

De herfstcampagne zal wellicht 2 tot 3 maanden duren. Langskomen in het vaccinatiecentrum kan enkel op afspraak, via het callcenter.

Blijf alert

De epidemie is nog niet voorbij, het virus circuleert nog fors. Hou daarom rekening met volgende aanbevelingen:

  • Mensen met symptomen moeten zich nog steeds laten testen. In geval van twijfel kan de zelfevaluatietool gebruikt worden (mijngezondheid.be). Bij een positief resultaat moeten zij 7 dagen in isolatie gaan, nadien dragen zij best gedurende drie dagen een mondmasker.
  • Binnenruimtes - thuis, op het werk en bij samenkomsten - moeten maximaal geventileerd worden. Bijeenkomsten buiten zijn veiliger en aangenamer in deze zomermaanden.
  • Voor kwetsbare personen met onderliggende aandoeningen en/of van hogere leeftijd blijft een FFP-2-masker aangeraden op het openbaar vervoer en bij contact met grote aantallen mensen.

Vragen? Bel het callcenter

In het callcenter kunnen inwoners nog steeds terecht met al hun vragen over de vaccinaties en boosters. Dat kan op het speciale nummer tel. 09 325 74 75, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u tot 12.00 u en tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum. Jouw vraag stellen kan ook via vaccinatiecentrum@aalter.be.