Aalter vaccineert

Gepubliceerd op donderdag 2 juni 2022
Vanaf juni schakelt het vaccinatiecentrum De Warande opnieuw een versnelling hoger. Aalter start dan met een nieuwe fase in de vaccinatiecampagne voor al haar 80-plussers, die een tweede boosterprik kunnen krijgen. Het centrum in de Boomgaardstraat zal daarvoor drie dagen per week open zijn.

Ook wie nog niet gevaccineerd of ‘geboosterd’ is, kan op afspraak langskomen.

Na de Paasvakantie, nadat alle eerste boosterprikken gezet waren en ook kinderen en jongeren de kans hadden gekregen om een (booster)prik te krijgen, ging het vaccinatiecentrum over in waakstand. Tijdens die fase waren er nog steeds vaccinaties, één (woens)dag per week. Nu 1.250 Aalterse 80-plussers de kans krijgen om een tweede boosterprik te krijgen, zal het vaccinatiecentrum meer open zijn.

Respecteer het afgesproken uur

Alle 80-plussers die in aanmerking komen voor hun tweede boosterprik – tussen de eerste en tweede prik moet een periode van 4 maand zitten – zijn intussen uitgenodigd. Mogen we vragen om, eenmaal je de afspraak hebt bevestigd, het afgesproken uur van vaccinatie te respecteren? Het vaccinatiecentrum De Warande is kleiner dan dat in het Sportpark Aalter-centrum. Om alles vlot en vlekkeloos te laten verlopen, is het belangrijk dat iedereen op het afgesproken tijdstip zijn of haar prik komt halen.

Voor wie?

Omdat het vaccinatiecentrum in juni extra dagen per week open gaat, komt er extra capaciteit vrij voor Aalternaren die zich misschien nog niet lieten vaccineren of alsnog graag een boosterprik zouden krijgen. Volgende groepen kunnen terecht in het vaccinatiecentrum De Warande:

  • Wie het Johnson & Johnson-vaccin kreeg en een tweede boosterprik wenst.
  • Kinderen van 5 tot 12 jaar die nog geen vaccin kregen, dus ook kleuters die net 5 jaar geworden zijn.
  • Jongeren van 12 tot 18 jaar voor hun boosterprik + volwassenen die alsnog hun boosterprik wensen.
  • Wie nog niet gevaccineerd is, kan nog altijd een eerste en/of tweede prik laten zetten.

Opgelet: langskomen kan enkel op afspraak, via het callcenter.

Vragen? Bel het callcenter

In het callcenter kunnen inwoners nog steeds terecht met al hun vragen over de vaccinaties en boosters. Dat kan op het speciale nummer tel. 09 325 74 75., van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u tot 12.00 u, op woensdagmiddag ook van 13.30 u tot 17.00 u en tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum. Jouw vraag stellen kan ook via vaccinatiecentrum@aalter.be.

Op reis?

Ga je straks op de reis? Op diplomatie.belgium.be vind je alle COVID 19-reisadviezen en zaken waar je best rekening mee houdt.