Aalter lanceert digitaal loket kinderopvang: zoektocht naar opvang was nog nooit zo makkelijk

Gepubliceerd op maandag 5 juli 2021
Gedaan met rondbellen en eindeloos zoeken op internet: Aalterse ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor hun (aanstaande) baby of peuter kunnen terecht op een nieuw lokaal digitaal loket kinderopvang.

Op www.aalter.be/kinderopvang vind je voortaan in één oogopslag alle kinderopvang terug… en kan je meteen een aanvraag indienen.

Het lokaal loket kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. Via de centrale website krijgen (toekomstige) ouders een overzicht van alle kinderdagverblijven en onthaalouders in Aalter en van de kostprijs ervan.

Doe meteen een aanvraag

Op www.aalter.be/kinderopvang vind je alle info. Er kan meteen ook een aanvraag worden ingediend bij vijf opvanginitiatieven die jouw voorkeur wegdragen. Dat spaart tijd in het opbellen en zoeken op internet… en laat meer tijd over om zorgeloos te genieten van jouw zwangerschap of (de komst van) jouw kindje.

Bijkomende ondersteuning beschikbaar

Aalternaren die moeilijkheden ondervinden om hun aanvraag digitaal te doen, kunnen rekenen op de nodige ondersteuning. Een medewerker van het Huis van het Kind loodst je doorheen het loket op de website en helpt je een aanvraag in te dienen. Maak wel eerst een afspraak op tel. 09 325 22 00 of via
huisvanhetkind@aalter.be.

Op zoek naar andere informatie of ondersteuning over zwangerschap en de komst van jouw kindje? Neem eens een kijkje op www.aalter.be/huisvanhetkind.