Aalter is koploper in saneringen van oude stookolietanks

Gepubliceerd op maandag 1 februari 2021
Vanuit Aalter kwamen de voorbije 8 maanden 143 aanvragen binnen voor de sanering van een oude stookolietank. Daarmee is de Aalternaar goed voor een kwart van alle aanvragen in het Meetjesland. De actie, samen met Veneco, loopt nog tot en met 31 mei 2021.

Tien Meetjeslandse gemeentebesturen en Veneco organiseren samen een groepsactie voor de sanering van stookolietanks. In totaal liepen al 571 aanvragen binnen. 143 daarvan komen uit Aalter. 55 saneringen zijn intussen al uitgevoerd: ook daar is onze gemeente koploper.

Hoe werkt het?

Na inschrijving komt een erkend technicus bij jou langs en bekijkt hij samen met jou of jouw tank na reiniging kan verwijderd of opgevuld worden. Je krijgt een persoonlijke offerte en bent volledig vrij om te kiezen of je de werken al dan niet laat uitvoeren. De groepsactie geldt voor zowel particulieren als landbouwbedrijven.

Denk aan het milieu en voorkom onnodige kosten

Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron, zoals een warmtepomp(boiler) en andere, help je het klimaat. Als je een stookolietank hebt die je niet meer gebruikt, dan moet je die volgens de milieuwetgeving wel door een erkend technicus buiten gebruik laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn roesten en lekken. Door jouw stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkom je bodemvervuiling, bijkomende problemen en kosten.

Interesse?

Inschrijven voor de groepsactie stookolietanksanering kan nog tot en met maandag 31 mei 2021:

Meer info over de groepsactie krijg je bij het woon- en energieloket. De Aalterse adviseur is bereikbaar op weekdagen tussen 9.00 u en 16.00 u, via tineke@woonwijzermeetjesland.be of tel. 0488 17 45 37.