Aalter is gaststad voor hartverwarmende wielervierdaagse

Gepubliceerd op woensdag 4 maart 2020
Tijdens het Hemelvaartweekend strijken duizenden fietsers én supporters neer in onze gemeente. Aalter is op zondag 24 mei 2020 gastgemeente voor ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’, en het lokaal bestuur is van plan om daar een hartverwarmend feest van te maken. Je doet toch ook mee?

Hoe zit de 1000 km in elkaar?

Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. Vier dagen lang. Dat is ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’, een fietsvierdaagse waarbij gesponsorde renners alleen of in team duizend kilometer afleggen. De deelnemende teams zamelen vooraf een bedrag in om te mogen starten. Vorig jaar brachten honderden ploegen op die manier 5,7 miljoen euro sponsorgeld samen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Aalter middagstad

De 1000 km wordt gereden in acht etappes van 125 km, twee etappes per dag: vanuit gaststad Mechelen naar de middagstad, en terug. Aalter speelt op zondagmiddag 24 mei 2020 met veel genoegen en enthousiasme gastgemeente voor de renners en hun fans.

Langste erehaag en evenementendorp

Een middagstad is niet zomaar een stopplaats: de aankomst en het vertrek van de pelotons - en de uren ervoor en erna - zijn uitgegroeid tot een gigantisch evenement op zich. Zo is er een heus rennersdorp, waar de fietsende helden worden onthaald, fietsen kunnen worden gestald, warme en koude maaltijden worden voorbereid en verdeeld,… De vier middagsteden strijden om de trofee voor de langste erehaag, en proberen een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen. Het record staat op naam van Torhout, waar in 2016 maar liefst 3.465 mensen de allerlangste erehaag vormden. Voor het grote publiek is er een evenementendorp met optredens, kinderanimatie, eet- en drankstandjes…

Vrijwilligers gezocht!

Kom op tegen Kanker wil de fietsers zo veel mogelijk in de watten te leggen, maar kan dat niet alleen. De organisatie rekent op de hulp van vele vrijwilligers. Er zijn verschillende taken te verdelen: de fietsers registreren bij het vertrek, bedienen in het restaurant tijdens de middagstops, helpen bij de bagagestand... Zin om een handje toe te steken? Overtuig alvast zoveel mogelijk vrienden en kennissen!

In een volgende editie van TotAalter vind je contactgegevens om je op te geven als vrijwilliger.