Aalter is een Octopusgemeente (en bouwt mee aan veilige schoolbuurten)

Gepubliceerd op maandag 30 november 2020
Aalter maakt als Octopusgemeente een topprioriteit van veiligheid aan de schoolpoorten. Scholen krijgen de kans om - gratis - een Octopusschool te worden en zo samen mee te bouwen aan veilige schoolomgevingen.

Het gemeentebestuur neemt deel aan het ‘Octopusplan’, dat werk wil maken van duurzaam verkeer en veilige, kindvriendelijke schoolomgevingen met aandacht voor ecologie en klimaat, beweging, ontmoeting en zo veel meer. Scholen die mee aan de kar willen trekken, kunnen ook lid worden. Aalter neemt als Octopusgemeente de lidmaatschapsbijdragen van de school immers op zich, zodat scholen gratis kunnen aansluiten.

Octopuspalen

Veel Aalternaren kennen al de kleurrijke Octopuspalen, die weggebruikers rond zones 30 sensibiliseren en de schoolomgeving of -ingang accentueren. Naast dat gekende straatmeubilair heeft het Octopusplan een volledig aanbod voor scholen. Met een jarenlange expertise op vlak van publieke ruimte en duurzame mobiliteit ondersteunt de organisatie de leden bij vraagstukken en uitdagingen rond publieke ruimte.

Octopusleden doen jaarlijks mee aan Octopusactiviteiten, zoals de campagnes ‘Strapdag’, ‘Flits’ en ‘Parkour’. Scholen krijgen daarvoor een kant-en-klare materialenkit. Meer info over het Octopusplan vind je op www.octopusplan.info.