Aalter gaat digitaal!

Gepubliceerd op donderdag 27 december 2018
Het gemeentebestuur blijft inzetten op optimale digitale communicatie. Hierdoor krijgen inwoners, handelaars en verenigingen nu meer mogelijkheden om te communiceren met het bestuur én ook met elkaar!

Slim Stadsmeubilair

Het slim stadsmeubilair vervangt de vorige generatie digitale infoborden in het straatbeeld. De grote tv-schermen kunnen afbeeldingen en video’s afspelen en dankzij de aanraakfunctie kan je door een menu navigeren om gemeentelijke info op te vragen. Deze menufunctie is momenteel in ontwikkeling. Verder kan je ook alle activiteiten van de Aalterse erkende verenigingen terugvinden. Het voordeel van het nieuw stadsmeubilair is dat nu alle informatie van de activiteit kan worden getoond. Dit omvat de details en ondersteunende afbeeldingen, net zoals in de Uit in Aalter-kalender op www.aalter.be.

Chatbot

De chatbot is een automatische gesprekspartner die 24/7 kan antwoorden op courante vragen over de gemeentelijke diensten, zoals openingsuren, locaties en zelfs de start- en einddata van openbare werken. Hoe meer vragen er aan de bot gesteld worden, des te beter we kunnen monitoren wat de meest gestelde vragen zijn. Later wordt de chatbot ook permanent actief op de website, via Facebook Messenger en het slim stadsmeubilair.

Aalter app & website

Tot slot is er nu ook de handige smartphone app beschikbaar, te downloaden via www.aalter.be/app. Hiermee kan je makkelijk meldingen doen (via gps-locatie), gemeentelijke info bekijken en ook handelaars en zorginstellingen volgen. Ook de app wordt in de toekomst nog uitgebreid met onder andere verkeersinfo en ophalingsdata voor afval. Meer info over deze Smart City-projecten op www.aalter.be/smartcity.

Computers beschikbaar voor iedereen

Heb je thuis geen computer? Geen probleem, in de hoofdbibliotheek en in alle filialen kan je gratis surfen op het internet. Het gebruik van de computers is helemaal gratis. Meer info via bibliotheek@aalter.be of tel. 09 374 60 71.

TotAalter in een nieuw jasje

Door de fusie Aalter - Knesselare worden beide bestaande infobladen Netwerk en TotAalter samengevoegd in één nieuw concept. Het gemeentelijk informatieblad TotAalter wordt in een nieuw jasje gegoten en zal uitgebreide(re) gemeentelijke beleids- en bestuursinformatie bevatten. Hierdoor verdwijnt de Uit in Aalter-kalender. Verenigingen krijgen uiteraard wel nieuwe communicatiemogelijkheden aangeboden; zo kunnen zij gebruik maken van de digitale nieuwsbrief, de gemeenteapp, de website en het slim stadsmeubilair om hun activiteiten in de verf te zetten. Meer info via communicatie@aalter.be.