Aalter-app in een nieuw kleedje!

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020
Dat het gemeentebestuur inzet op vlak van digitale communicatie wisten we al langer, daarom zit de Aalter-app in een feestelijk nieuw kleedje!

Naast het gloednieuwe menu kan je nu ook lokale vacatures bekijken en een overzicht krijgen van alle handelaars, zorginstellingen, gemeentediensten én werkzaamheden in jouw buurt! Het bestuur blijft dus verder bouwen aan de app en dat loont, want ondertussen zijn er al ongeveer 6.400 gebruikers! Voor wie nog zou twijfelen om deze gratis app te downloaden, is er dit beknopt overzicht met alle functionaliteiten.

Hou Aalter proper

Heb je iets gezien dat je wil melden aan het gemeentebestuur? Klik op de knop ‘Iets melden’, zo kan je bijvoorbeeld makkelijk schade aan het openbaar domein melden via foto en gps-lokalisatie!

Maak een afspraak

Door de corona-maatregelen kan je enkel na afspraak in het gemeentehuis terecht. Dankzij de app kan je makkelijk een afspraak maken om bv. je adres te laten wijzigen, een elektronische identiteitskaart (eID) aan te vragen, stedenbouwkundig advies in te winnen …

Documenten aanvragen

Je kan via de app ook verschillende documenten aanvragen: een akte, een attest, een aangifte van een adreswijziging, een beroepswijziging of een uittreksel van jouw strafregister. Bovendien kan je kiezen om deze documenten per post of digitaal te ontvangen.

Afvalkalender

Vergeet nooit meer de vuilniszakken buiten te zetten dankzij de gepersonaliseerde afvalkalender.

In kaart (nieuw!)

‘Hinder in kaart’ geeft een overzicht van alle ingeplande werkzaamheden in je buurt, inclusief de te verwachten hinder en omleidingen. Daarnaast toont ‘Je buurt in kaart’ een handig overzicht van lokale handelaars, verenigingen, gemeentediensten en zorginstellingen met een eigen profiel in de app. Klik door om hen te contacteren, promoties te bekijken, bestellingen door te geven en sla je favoriete winkels op. Blijf zo op de hoogte van de lokale economie!

Zelf een handelaar?

Surf dan naar www.aalter.be/app en klik op de knop ‘Handleiding voor handelaars (registratie voor Aalter-app)’. Vervolgens maak je een profiel aan en wordt jouw zaak weergegeven voor alle gebruikers. Je kan er onder andere bestellingen opvolgen en evenementen in de kijker plaatsen. Zo blijft iedereen op de hoogte van jouw activiteiten.

Jobs (nieuw!)

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de buurt? ‘Jobs’ bundelt de lokale en regionale jobaanbiedingen dankzij een integratie met de VDAB-databank. Stel jouw voorkeuren in en bekijk alle suggesties die de app je geeft.

Visit Aalter

Wandelen of fietsen in Aalter? Ontdek meer over onze acht dorpskernen dankzij ‘Visit Aalter’!

Blijf op de hoogte!

Lees het laatste nieuws van het gemeentebestuur, de lokale pers en de meest recente (federale) corona-berichten. Aanvullend somt de ‘UiT In Aalter’-kalender de Aalterse activiteiten op. Een aanrader eens het activiteitenseizoen kan heropstarten! Tot slot kan je jouw speciale corona-bon ook verzilveren met de ‘Cadeaubon’-functie én kan je de lijst met deelnemende handelaars bekijken. Wilt je ook Aalter in je broekzak? Download dan snel de app via www.aalter.be/app.