Aalter-app en Iscreens blijven groeien

Gepubliceerd op woensdag 16 juni 2021
Het lokaal bestuur maakt van digitale communicatie een absolute prioriteit en zet volop in op de Aalter-app en de Iscreens, de elektronische infoborden.

De mogelijkheden van de Aalter-app en de schermen blijven intussen groeien, net als het aantal gebruikers. Al meer dan 7.200 Aalternaren gebruiken de app en gelijk hebben ze. Negen goede redenen om die app ook op jouw smartphone te downloaden.

Hou Aalter proper

Zwerfvuil gezien langs de weg? Of een toestel op een speelpleintje dat defect is? Duw op de knop ‘Iets melden’ om een foto en de gps-locatie door te sturen naar onze diensten.

Maak een afspraak

Door de corona-maatregelen kan je enkel na afspraak in het gemeentehuis Aalter-centrum terecht. Via de app maak je makkelijk een afspraak om bv. jouw adres te laten wijzigen, een elektronische identiteitskaart (eID) aan te vragen, stedenbouwkundig advies in te winnen … Je kan ook een afspraak maken via www.aalter.be/afspraak.

Afvalkalender

Vergeet nooit meer de vuilniszakken buiten te zetten dankzij de gepersonaliseerde afvalkalender die vertelt wanneer in jouw buurt het vuilnis wordt opgehaald.

In kaart

‘Hinder in kaart’ geeft een overzicht van alle ingeplande werkzaamheden in jouw buurt, de te verwachten hinder en omleidingen. Daarnaast toont ‘Je buurt in kaart’ een handig overzicht van lokale handelaars, verenigingen, gemeentediensten en zorginstellingen met een eigen profiel in de app. Klik door om hen te contacteren, promoties te bekijken of bestellingen door te geven.

Voor handelaars

Handelaars kunnen een eigen profiel aanmaken op de Aalter-app. Surf naar www.aalter.be/app, klik op de knop ‘Handleiding voor handelaars (registratie voor Aalter-app)’ en ga aan de slag. Je kan er bestellingen opvolgen of evenementen in de kijker plaatsen. Alle gebruikers van de app blijven zo op de hoogte van jouw activiteiten.

Jobs in eigen gemeente/streek

‘Jobs’ bundelt de lokale en regionale jobaanbiedingen, dankzij een integratie met de VDAB-databank. Als je jouw voorkeuren instelt, krijg je zelfs jobsuggesties op maat.

Visit Aalter

Wandelen, fietsen en ander leuks in Aalter? Ontdek onze acht dorpskernen dankzij ‘Visit Aalter’!

Blijf op de hoogte

De app bundelt het laatste nieuws van het lokaal bestuur, de lokale pers en de meest recente (federale) corona-berichten, waaronder de vaccinatieteller voor Aalter en Vlaanderen. De ‘UiT In Aalter’-kalender somt de Aalterse activiteiten en evenementen op.

(Horeca-)Aalterbon

Je kan jouw nieuwe Horeca-Aalterbon scannen naar de app via de knop ‘Aalterbon’. Zo heb je de bon altijd bij. Ook om een gewone Aalterbon te kopen, kan je hier ook terecht.

Iscreens

De 11 Iscreens vervangen de vorige generatie digitale infoborden. Op de Iscreens spelen momenteel video’s en afbeeldingen af. Van zodra de corona-maatregelen het toelaten, kan je via het touchscreen opnieuw navigeren doorheen een menu, zoals op een tablet of smartphone en kan je opnieuw afbeeldingen en video’s afspelen, gemeentelijke info opvragen, nieuws bekijken, activiteiten van de Aalterse verenigingen weergeven … Elk scherm heeft ook een gratis wifi-hotspot, die vorig jaar 8.638 keer werden gebruikt door maar liefst 2.586 bezoekers. Binnenkort zal je ook wandellussen en fietsroutes kunnen opvragen via Visit Aalter en meer bijleren over Aalter aan de hand van enkele leuke spelletjes. Meer info op www.aalter.be/iscreen.