790 km fietsen en 236 km wandelen in het Meetjesland

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020
De ‘staycation’ is het ideale moment om jouw eigen streek beter te leren kennen. Twee handige kaarten van de provincie Oost-Vlaanderen laten jou het Meetjesland te voet of met de fiets doorkruisen.

Fietsnetwerk Meetjesland

Het 790 kilometer lange traject van het Fietsnetwerk Meetjesland loopt dwars door het Drongengoed, het Leen, het Keigatbos en langs de Lembeekse bossen. Zo staan er maar liefst 223 Meetjeslandse fietsknooppunten op deze handige kaart.

Het Fietsnetwerk Meetjesland beschikt ook over ‘fietsinrijpunten’. Hier kan je de auto achterlaten op een parking en meteen met de fiets het traject van de knooppunten volgen. Aan een aantal ‘fietsinrijpunten’ staan ook infoborden. Het Fietsnetwerk Meetjesland is goed voor uren fietsplezier in de landelijke regio tussen Gent en Brugge.

Wandelgids Meetjeslandse bossen

Trek je liever de wandelschoenen aan? Dan geniet je van 236 kilometer wandelplezier langs knooppunten in drie grote Meetjeslandse bosgebieden. Wandel langs de bosgordel die zich uitstrekt van het Landschapspark Drongengoed over Provinciaal Domein Het Leen tot de Lembeekse bossen. Voorts mag je in deze inspiratiegids heel wat streekinfo, stops en tips voor onderweg verwachten.

Waar verkrijgbaar?

De kaarten zijn voor 6 euro verkrijgbaar in het gemeentehuis Aalter-centrum (opgelet: afspraak is verplicht via www.aalter.be/afspraak of tel. 09 325 22 00), het contactpunt Knesselare en het Infopunt Drongengoed (opgelet: tijdelijk gesloten tot en met 31 augustus). Je kan de brochures ook thuis laten leveren via www.aalter.be/brochures.