Naar inhoud

Inrichten groene ruimte Sint-Gerolflaan

Het gemeentebestuur gaat over tot de inrichting van een groene ruimte aan het gemeentehuis ter hoogte van de Sint-Gerolflaan.

Doelstelling en visie

In 2009 werd in het kader van de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen o.a. een proefproject opgestart langs een deel van de Sint-Gerolflaan ter hoogte van het Emmaüsinstituut. Er werd daarbij een systeem van plaatselijk verkeer gerealiseerd door halfweg het straatgedeelte een hindernis (betonblokkenstructuur) te plaatsen, zodat doorgaand verkeer niet meer mogelijk was.

De betonnen oppervlakte wordt vervangen door een groene ontmoetingsplaats, hoofdzakelijk voorzien voor jongeren na schooltijd. De verharding bestaat uit een combinatie van grasbetontegels en dolomiet, waarop eenvoudige zitelementen en gladde beton worden geplaatst. De grasbetontegels zorgen voor een stabiele ondergrond die kan gecombineerd worden met het inzaaien van gras. Op die manier wordt de stevigheid van beton gecombineerd met het uitzicht van een groene omgeving. Strak geschoren bladverliezende en groenblijvende haagblokken kaderen de verschillende zitruimtes in en zorgen voor beschutting en privacy.

Specifieke verkeersmaatregelen

Er zijn geen specifieke verkeersmaatregelen gepland.

Bouwheer, ontwerper en aannemer

Bouwheer: gemeentebestuur Aalter

Financiering: gemeentebestuur Aalter

Ontwerper: gemeentebestuur Aalter

Uivoering voorbereidende grondwerken: Verhelst aannemingen nv

Uitvoering verhardings- en beplantingswerken: gemeentebestuur Aalter

Budget

De totale kostprijs bedraagt 15 163,51 euro (incl. btw).

Planning

De start van de werken is gepland midden januari 2012. Het einde van de werken is voorzien begin maart 2012.

Praktisch

Wegen en domeinen

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
Domeinen Wegen E-loket

Meer info

Relevante info