Naar inhoud

Lenen

Wat kan ik meenemen ?

Ben je jonger dan 15 jaar ?

Dan kan je alle gedrukte werken meenemen (behalve romans bestemd voor volwassenen) en alle audiovisuele materialen (behalve dvd’s en cd-roms voor volwassenen). Het baliepersoneel eigent zich het recht toe om bepaalde informatieve werken te weigeren.

Ben je ouder dan 15 jaar ?

Dan staat de hele bibliotheek tot je beschikking, behalve de werken die strikt zijn voorbehouden voor +18-jarigen.

Hoeveel, hoelang en vooral… voor welke prijs ?

De totale collectie van de bibliotheek (Aalter en Ruiselede) beslaat ca. 100 000 titels, waaronder ruim 90 000 boeken. Er is een rijke collectie muziek op cd (5000 cd’s), meer dan 600 cd-roms en ruim 3000 dvd’s. Belangrijk is hierbij zeker onze stripcollectie met ruim 8500 titels, waarvan er meer dan 3000 bestemd zijn voor een volwassen publiek.

Daarnaast kun je in de bibliotheek ook terecht voor: vertelplaten + kamishibai verteltheatertjes, Fundelprentenboeken (digitale prentenboeken), luisterboeken, Daisyboeken en –leestoestellen.

Voor hoelang ?

De uitleentermijn voor alle werken bedraagt drie weken. Voor volgende werken bedraagt de uitleentermijn zes weken:

  • taalcursussen,
  • werken ingeschreven op KLASkaarten (en VIPkaarten).

Soms worden uitzonderingen op de uitleentermijn toegestaan voor vakantie, ziekenhuisverblijf... Voor zeer lange uitleentermijnen heeft het baliepersoneel het recht om bepaalde werken (zeer actuele en/of veelgevraagde werken) te weigeren.

Hoeveel ?

Je mag 20 werken gelijktijdig op één kaart lenen, ongeacht de materiaalsoort en de locatie waar de werken worden geleend.

Op KLASkaarten (en VIPkaarten) kunnen maximaal 30 werken gelijktijdig worden ingeschreven, ongeacht de materiaalsoort en de locatie waar de werken worden geleend.

Kostprijs ?  

Alle gedrukte materialen zijn gratis, alsook de materialen die erbij horen. Voor andere materialen wordt per werk leengeld gevraagd:

  • cd = 0,50 euro
  • cd-rom = 0,50 euro
  • taalcursus = 0,50 euro
  • dvd = 1,00 euro

Bij elke verlenging van deze materialen wordt er opnieuw leengeld gevraagd.

Ook gebruikers van de dienstverlening aan huis betalen leengeld.

Voor Fundelprentenboeken, Daisyboeken en luisterboeken wordt geen leengeld gevraagd.

Waar binnenbrengen ?

Geleende werken mogen tijdens de openingsuren in elke bedieningspost van de bibliotheek worden binnengebracht, ongeacht waar ze werden geleend.

Via de inleverbus in de hoofdbibliotheek kan men 24 uur op 24 werken van de bibliotheek Aalter-Ruiselede inleveren, ongeacht in welke locatie die werden geleend. Alle werken die worden ingediend, worden beschouwd als ontvangen vóór 24.00 uur van de laatste uitleendag.

Om te onthouden

De uitleningen zijn persoonlijk. Het geleende mag niet aan anderen worden uitgeleend. Lenen is slechts mogelijk a.d.h.v. de lenerskaart of de elektronische identiteitskaart.

De lener dient zorg te dragen voor de geleende werken. Bij het ontvangen van een beschadigd werk dient de lener onmiddellijk het personeel te verwittigen, zo niet kan hij aansprakelijk worden gesteld.

Ter controle van de uitleenregistratie ontvangt de lener een uitleenticket. Indien de gebruiker niet reageert, wordt verondersteld dat men akkoord gaat met de gegeven informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Bibliotheek

Boomgaardstraat 10
9880 Aalter

tel. 09 374 60 71
fax 09 375 20 45
e-mail